SkOlAn!

Källkritik och Statistik (o. argumentationsanalys) står det på schemat inför de två kommande veckorna.
Nu när man går på universitet och har så otroligt många olika lärare/föreläsare märker man verkligen att det finns lika många olika sätt att undervisa. Det är faktiskt kul varje gång det står nån ny där framme, då får man liksom göra denna korta analys igen
- är han/hon bra eller dålig
- vad är det som jag gillar
- vad stör jag mig på
- vad skulle jag ha gjort bättre
- osv.
Det är sjukt kul att döma folk :D

Idag hade vi en ny lärare faktiskt och nu denna termin då vi sitter ca 200 pers i samma sal och i den enda sal vi ryms in i så finns det ingen tavla det enda lärarna har att välja på är Powerpoint eller OH. Jag gillar på nåt sätt att kunna sitta där anonym på dessa föreläsningar, det är helt upp till mig hur aktiv jag är i mina studier mmm..
Det som är nytt med universitetet är även detta som alla lärare säger "ni behöver inte anteckna, jag sätter upp det på cambro (nätet)". Jag gillar däremot att anteckna och märker att jag lär mig mycket bättre då, men problemet är att du hinner absolut inte med, du hinner skriva rubriken och en mening sen e det klick! och så har det bytt till nästa powerpoint sida
och idag slog vi rekord, vi hade iofs 3h föreläsning men 74 sidor i en powerpoint, come on!!! SUCK.....


TV-Måndagar!


Måndagar är helt sjuka då det det gäller program på tv'n som man vill se.
Först och främst har det nya true blood avsnittet släppts, vilket man måste se. 
Sen börjar det hela ståhejet tidigt med Adam Live sen True talent och då klockan slår 20:00 blir det riktigt galet då vet man inte vilken kanal man ska ha stanna på, det sänds: Maestro, Ensam mamma söker och Idol om man har lust kan man också kolla Svenska hollywoodfruar efteråt och självklart avslutas det hela med Breaking news kl. 22:00.
Jag vet iaf vad jag ska göra ikväll :D


Filosofi forts..

Idag vill jag faktiskt påstå att alla filosofer har nån underlig förmåga att inte bli förbannade alltså ha jävligt lång stubin. När man är färdig som filosof kanske man inte går runt dagarna i ända och funderar på det vi är tvugna att göra, men jag skulle aldrig ens ta mig igenom utbildningen.
I fredags hade vi en gruppövning där vi skulle svara på några frågor kring kunskap och vetande, vi skulle mest fundera och diskutera vad vi anser och vilken typ av kunskap det är. Jag ska ge er några exempel:

1. Does the dog know who its master is?
2. Does the dog know that it can't climb trees? Does it try and fail? Does the cat know all along that it can, or does it learn by trial and error?
3. The road continues on the other side of the hill.
4. You are not now a multimillionaire.
5. A dog will never give birth to kittens.
6. All human beings are mortal. 
7. You were born.
8. You are younger than your parents.
9. You are not dreaming at this moment.
10. Julius Caesar once lived.

Dethär är 10 av de 36 vi skulle besvara och många av dem kan man ju diskutera nästan i en evighet. Vi hann med ungefär 12st på 1½h och ja desto fler man besvarade desto mer galen och arg blev man.
1. och 2. var frågor där man skulle beskriva vilken kunskap det var och varför. De resterande skulle man motivera varför det var eller inte var så. Det enda man vill säga är i princip, jag kan inte tala med djur och jag är inte dum i huvet, vissa saker vet jag bara.

Igår var en bra utekväll på NH, riktigt mycke folk och nytt folk det e kul :)
Idag har jag inte gjort mycke alls.


Filosofi och andra funderingar..

Nu har jag blivit antagen på min sena anmälan till höstterminen på lärarutbildningen hi/sh, precis det jag ville och hoppades på så det känns toppen :)



Idag hade vi en föreläsning i Filosofi och dess syn på kunskap/vetandet, det var jätteintressant faktiskt men det kändes också ganska svårt.  
I början hängde jag med men mot slutet trodde jag att jag skulle bli galen, då var vi tillbaka i gymnasiet med min favoritlärare, men även dessa idiotiska funderingar som gjorde att man nästan fick huvudvärk.
Idag var det detta exempel som gjorde att jag fick fnatt. 

Jag heter Jessica, eller hur? jag minns att människor alltid kallat mig för Jessica och jag tycker väl att det står Jessica på mitt körkort och på mitt brevinkast, eller? 
Nu finns det filosofer som anser att mina belägg inte är konklusiva (påvisbara) alltså jag skulle kunna ha dessa belägg även om jag i själva verket heter något annat. mhmm visst... men lyssna på dethär... Jag skulle kunna vara besatt av en ond demon som har utplånat mina minnen och som förser mig med falska minnesbilder och vilseledande sinnesförnimmelser.
Dessa filosofer är skeptiska till allting och säger att man inte kan veta någonting alls, då säger jag såhär: ni har livlig fantasi och ni vet tydligen ingenting men jag vet tack och lov att jag heter Jessica.


Första skoldagen x2

Igår var det min första skoldag på samhällskunskapen men jag trivdes inte alls. I klassen var vi 7st, 6 pojkar och jag, det kändes inte riktigt bra. Efter mycket om och men började jag idag med lärarnybörjarna på det omformade lärarprogrammet så nu ska jag läsa lite allmänt kring Pedagogik och didaktik :) och nu är vi istället omkring 150st på "klassen" :P
Det är däremot inte helt säkert att jag får fortsätta på denna kurs men jag hoppas verkligen att jag blir antagen via min sena anmälan för denhär dagen har varit skitnice.



RSS 2.0